Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна с тазгодишния шампион на България по картинг Самуил Иванов

10 ноември 2022 14:56, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 396
Karting

Кметът Стефан Радев днес прие в кабинета си победителя в Националния шампионат на Българската федерация по картинг – Национални картинг серии 2022 г. - Самуил Иванов от Сливен. Пилотът успя да завоюва първото място в клас Rotax Senior след общо шест кръга.

„Радвам се, че нашият град отново има повод за гордост и Самуил се нарежда сред хората, които популяризират Сливен извън пределите на страната“, заяви по време на срещата кметът Радев. Той пожела на младия пилот още много победи във всяко начинание и да бъде пример за подражание и успех.

Самуил Иванов е на 14 години и е възпитаник на Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Пред сливенския градоначалник той сподели, че започва да се занимава професионално с картинг преди три години, посвещава голяма част от свободното си време на тренировки и подготовка, което му е помогнало да спечели трофея тази година.

На срещата присъства и един от най-добрите рали състезатели на България Петър Гьошев, който в момента подготвя и обучава Самуил и други млади пилоти Motorsport Academy в град Твърдица. Той подчерта, че амбицията му е спортът да има повече последователи сред подрастващите, които паралелно с ученето, да са ангажирани и с други полезни дейности, които да им дават стимул да се развиват.

 

Снимки

KartingKarting