Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Доброволци помогнаха за ликвидирането на пожар край Стара река

10 ноември 2022 16:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 432
пожар-стара-река-1

Доброволци от формирование „Железни врата“ в сливенското село Стара река оказаха съществена помощ за ликвидирането на пожар, обхванал близо 10 000 кв. метра от землището на населеното място.

Пожарът е избухнал на 5 ноември в околностите на селото. Сигнал е бил подаден до кмета Николай Стефанов. „Веднага се обадих на шофьора на нашия противопожарен автомобил Айдън Адемов и на доброволеца Стилиян Красимиров. Отидохме на място. Горяха стърнищата. Имаше гъст, задушлив дим. Обадих се на пожарната служба в Сливен за помощ“, заяви Стефанов. Докато пристигне екипът от града, тримата мъже от Стара река са започнали да гасят. Наложило се е за 10–15 минути да преустановят движението по главния път, за да ограничат огъня. „С общи усилия пожарникарите и ние успяхме да се справим“, каза още кметът. Благодарение на бързите и адекватни действия са спасени близките горски масиви, предотвратен е рискът за населеното място.

„Железни врата“ – Стара река е създадено преди осем години. По настояване на Община Сливен, през 2016 г. формированието в трудно достъпния планински район получи специализиран автомобил от ГД „Пожарна безопасност“. Десетте доброволци /двама от тях са от с. Бяла/ са осигурени със защитни облекла и автомобил „УАЗ“ с висока проходимост, съобщи началникът на общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева.

В община Сливен има ще едно формирование: „Грамадите“ – Глушник и Трапоклово, което развива активна дейност в част от равнинния район.

Снимки

пожар-стара-река-кметпожар-стара-река-3пожар-стара-река-4пожар-стара-река-5