Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в 12та национална конференция по е-управление “ЕФЕКТИВНО Е-УПРАВЛЕНИЕ – РЕИНЖИНЕРИНГ НА ПРОЦЕСИТЕ”

10 март 2011 17:37,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1499
снимка

Днес, 10.03.2011 г. в 9 часа, в хотел Шератон, София се откри 12та национална конференция по е-управление “ЕФЕКТИВНО Е-УПРАВЛЕНИЕ – РЕИНЖИНЕРИНГ НА ПРОЦЕСИТЕ”.

Конференцията официалното бе открита от г-н Томислав Дончев, министър по управлението на европейските фондове. По традиция на събитието присъстваха министри, зам. министри, главни секретари и ИТ директори на ведомствата, областни управители, кметове, зам. кметове и главни секретари на общини, консултанти, представители на донорски организации.

Конференцията има за цел да предостави платформа за представяне на успешните практики и проекти във всички нива на администрацията, както и за анонсиране на новите стратегии и планове за развитие на ефективно електронно управление в България и не на последно място, за дискусия между представителите на централната, местна и областна администрации, донорски и международни организации с фокус в административната реформа и е-управлението.

Вторият панел на форума беше открит от областният управител г-н Марин Кавръков с презентирането на проект „Изграждане на платформа за управление на административни процедури и предоставяне на услуги по електронен път в Областна администрация Сливен „. Той изтъкна необходимостта от всеобхватност в прилагането на електронните услуги с оглед на намаляването на административните разходи и съкращаването на администрацията. Физическото съкращаване на администрацията без използването на съвременните информационни методи и технологии би довело до увеличаването на сроковете и влошаването на качеството на предлаганите услуги. Така, че в условията на непрекъсната оптимизация на административния персонал и разходите за неговата издръжка, единствено използването на новите информационни и комуникационни технологии могат да гарантират предоставянето на качествени административни услуги.

Целта, която областна администрация Сливен си е поставила, е услугите да отидат при гражданите, а не гражданите при услугите. В близките месеци предстои да бъдат въведени 5 електронни услуги за административно управление:

- Отписване от актовите книги на имоти частна държавна собственост преминали в собственост на общините

- Издаване на удостоверение по обстоятелствена проверка

- Издаване на удостоверения за реституционни претенции

- Издаване на удостоверения за собственост

- Предоставяне на достъп до обществена информация

В този смисъл областна администрация се явява пилотна в страната и след оценяване на опита и, обемът на предлаганите електронни услуги ще се увеличи.