» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ – НОЩ НА ФИЛОСОФИЯТА

18 November 2022 17:09, Diyana Kostadinova
Emission of: Humanitarian School 3 weeks ago, number of readings: 463
fil1

От 2002 година, по инициатива на ЮНЕСКО, всеки трети четвъртък на месец ноември се отбелязва като световен ден на философията. Честването на този ден има за цел да се подчертае значението на философията за развитието на човешката мисъл, на културата, както и на всеки отделен човек като мислещ индивид.

На 17 ноември, третият четвъртък на месеца, в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбелязахме празника с Нощ на философията. От 17:30 до 20:00 часа младите философи имаха възможност да обменят мнения, да обсъждат въпросите, които ги вълнуват, да дискутират по филма „Островът“, който изгледаха. Избраният филм предизвика дебат по повод подновените опити в сферата на клонирането и доколко са морални. А ти как мислиш?

Философията е един от профилиращите предмети в Хуманитарната гимназия и дава възможност на зрелостниците от паралелката с профил „Хуманитарни науки“ да го изберат за втория задължителен държавен зрелостен изпит в края на средното си образование.

Философията ни учи да разбираме себе си и другите. Философията дава на учениците увереност, критично мислене и умения за аргументация на лична теза.

Photos

fil2фил3