» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Военният клуб в Сливен е домакин на Национален фестивал „Есен по ноти“

25 November 2022 13:01, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 year ago, number of readings: 412
брейк - снимката е на ВК - Сливен

Национален фестивал „Есен по ноти“ ще се проведе на 26 ноември в Сливен. Организатори на събитието са Военният клуб в Сливен и танцовата школа „Ритъм“. Целта е да се популяризира дейността на многобройните художествени състави, създадени към Военните клубове в страната.

Кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до участниците и организаторите. „За нашия град е особена чест да бъде домакин на проявата, която за всички Вас, а и за сливенската публика, ще бъде истинско есенно предизвикателство на културата, патриотичната и художествената дейност на Военните клубове в България“, заявява Радев.

Тазгодишното пето издание на националния фестивал ще бъде открито в 10,30 часа в събота. На сцената на Военния клуб в града ще се представят десет състава от Айтос, Велико Търново, Казанлък, Карлово, Пазарджик и домакините, съобщи гл. експерт Атанас Чолаков, ръководител на клуба. В програмата са включени вокални изпълнения. Публиката ще се наслади и на танцовото изкуство в неговите разнообразни жанрове – от класически и модерен балет до брейк и хип-хоп.

Председател на журито ще е композиторът Хайгашот Агасян, дългогодишен приятел на българските таланти и на Сливен.

Photos

балет балет-2