Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Успяващи млади българи идват с „Поход на вдъхновителите“ на среща в Сливен

25 ноември 2022 17:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 434
вдъхновение

Инициативата „Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно успяващи млади българи ще бъдат гости на града за среща с гимназисти от 8 до 10 клас и учители, студенти от висшите учебни заведения, родители и любознателни граждани. Събитието ще се състои от 11 часа на 26 ноември в зала „Сливен“. Организатор е Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в партньорство с Общината.

„Поход на вдъхновителите“ си поставя за цел да събужда /само/инициативността, да вдъхновява, мотивира и да разрушава апатията за собственото бъдеще на младежите. Инициативата е част от проекта „Аз мога – тук и сега“, възникнал по идея на успешни програмисти, мениджъри, предприемачи и лектори в обучителни академии. „За нас е чест, че Сливен стана част от маршрута на този своеобразен поход. Вярвам, че ярките личности, които ще ни гостуват, ще се превърнат във вдъхновение за нашите деца и младежи да развиват уменията и талантите си. Примерът, който ще видят, ще им помогне да са смели в мечтите си и да оценят още по-добре значимостта на знанието, труда на учителите си, подкрепата на родителите и приятелите по пътя напред“, коментира кметът Стефан Радев.

Един от вдъхновителите на срещата ще е сливенецът Евгений Йорданов – бивш възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“, предприемач, маркетинг експерт, ръководител на международна компания, базирана в България. В срещата ще участват още Биляна Димитрова - адвокат по международно бизнес право, Антон Чолаков – занимаващ се с архитектура и разработка на софтуер с различни технологии, Георги Величков - собственик на компания за индустриално почистване, Георги Ангелов – уеб дизайнер, предприемач и кулинар, Алекса Тачев – уеб инженер, Кристалин Чавдаров – един от създателите на проекта „Аз мога – тук и сега“, предприемач в областта на иновациите и дизайна, собственик на компании в страната и чужбина.

От създаването си през 2010 г. досега са осъществени 51 Похода на вдъхновителите, в 35 населени места, изминатите километри са 17 159. По време на походите са представени 99 успяващи млади българи.

Гост на събитието в Сливен ще бъде зам.кметът Камен Костов. До момента предварителни заявки за участие са направили 130 гимназисти от града. Входът е свободен, напомниха от ППМГ „Добри Чинтулов“.