Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Четирима видни историци, публицисти и писатели пристигат в Сливен за среща с ученици и граждани

14 декември 2022 21:37,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 421
плакат

На 15 декември (четвъртък) по покана на областния управител Минчо Афузов в Сливен гостуват четирима задълбочени изследователи на българската история, публицисти и писатели с ярко присъствие в българския обществен и политически живот – професорите Иван Гранитски, Станислав Станилов, Стоян Райчевски и писателя Христо Славов.

От 11 часа четиримата интелектуалци ще се срещнат с изявени ученици от сливенските профилирани гимназии в музея на ППМГ „Добри Чинтулов“.

От 16.30 часа в зала „Зара“ на Военния клуб (ДНА) ще се проведе отворена среща – дискусия със сливенската общественост.

Срещите на четиримата гости ще преминат под мотото: „Уроците на българската история и предизвикателствата на новото време“.

Сливенската аудитория ще има възможност за директен контакт с едни от най-интересните изследователи на дискусионни сфери от българската история и автори на забележителни монографии по теми, предизвикващи подчертан обществен интерес. Сред тях: заплахите за българската ни идентичност, съвременните предизвикателства пред нацията, обединението около безспорни исторически факти и авторитети - като постамент и жалон за бъдещето на българщината и др.

Повече подробности за авторите може да прочетете в прикачения файл.

Файлове

биографични справки [6.69KB]

Microsoft Word Open XML Document