» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

КОЛЕДА У ДОМА, В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ

24 December 2022 11:40, Nikolina Velcheva
Emission of: Humanitarian School 1 year ago, number of readings: 1076
Коледно шоу

„Коледа у дома“ избраха за надслов на Коледното шоу учениците от XII клас на Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“. След двегодишно прекъсване, традиционното Коледно шоу в последния учебен ден преди празниците се завърна. Завърна се носталгично, зрелищно, изпълнено с любов и желание да бъде предадена тази традиция на по-малките ученици.

На 23 декември залата на Военния клуб се изпълни с приятели на Хуманитарната гимназия – ученици, учители, служители, родители. Организатори бяха дванадесетокласниците. Участници бяха всички, пожелали със своите таланти да зарадват публиката и да създадат празнично настроение. В началото на проявата приветствахме камерния състав на проект „Музиката вместо улицата“ с техните прекрасни класически изпълнения. Гост на събитието бе и Клуб по спортни танци „Туида“ с двойката Стелиана Петкова-Боян Костадинов. Групата на гимназията „Монолог“ изненада всички присъстващи с няколкото формации, с които се появи на сцената – свириха и пяха ученици от почти всички класове в училище, както и най-малките – „Монолог джуниър“. Смях и забава донесоха хумористичните скечове с участието на г-н Валери Милков – класен ръководител на XIIа клас, човекът-смях – Мартин Тодоров от IXа клас, Димитър Червенков – вече студент, завършил Хуманитарната гимназия през миналата учебна година. Водещи на шоуто бяха Ванеса Иванова, Преслава Желева от Xа клас и Мартин Димитров от Xб клас.

Коледното шоу бе възможност за учениците от XII клас да поканят класния си ръководител Валери Милков на своя абитуриентски бал – и може би това бе най-вълнуващият момент в представлението, който извика сълзи в очите на немалко от присъстващите. Самите участници в изненадата – дванадесетокласниците, напуснаха сцената весели и тъжни, след като господин Милков потвърди присъствието си – натъжени от предстоящата раздяла с досегашния си ученически живот, и щастливи с обещанието на бъдните дни.

Коледа у дома – когато училището ти е като дом, споделяш с най-близките си и веселите и тъжните мигове, подпираш се на рамото на приятел, помагаш на по-слабите и малките, грижиш се за общото ни добруване.

Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ пожелава на всички свои приятели щастливи и изпълнени с радост, светли и благословени празнични дни!

Photos

Коледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоуКоледно шоу