» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител връчи договорите на спортните клубове от област Сливен, включени в Програмата „Спорт за децата в свободното време"

16 March 2011 11:28,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1881
снимка

На 16 март 2011 г., /сряда/ от 10 часа, в залата на Областна администрация – Сливен, областният управител г-н Марин Кавръков връчи договорите на спортните клубове от област Сливен, включени в Програмата „Спорт за децата в свободното време" на Министерството на физическото възпитание и спорта. Програмата се финансира от държавния бюджет чрез Министерството, което осигурява хонорарите, екипите и рекламните материали на клубовете.

На официалната церемония по връчването на договорите присъстваха и зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров.

Програмата бeше представена от г-н Николай Даков, главен експерт към ведомството за областите Стара Загора, Сливен и Ямбол. Основната цел е създаването на условия и възможности за участие на децата в спортни занимания, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Размерът на средствата за финансиране на проект за провеждане на спортни занимания по един вид спорт е до 10 000 лева.

Програмата „Спорт за децата в свободното време" осигурява безплатни спортни занимания на деца и е актуална от 01 февруари до 10 януари 2012 година. Тя действа в две направления - „Начално обучение по вид спорт" и „Спортни занимания през ваканциите".

За 2011 г. в цялата страна Програмата ще се реализира в 60 населени места на 245 спортни обекта. Ще се проведат занимания по 44 вида спорт. От тях за направление „Начално обучение по вид спорт" - 155 проекта в 57 населени места, а за направление „Спортни занимания през ваканциите" -39 проекта в 20 населени места.

Планираният брой на децата, включени в Програмата за 2011 г. е над 10 000. Децата са разпределени в 700 групи и с тях ще бъдат проведени около 45 000 занимания под ръководството на 418 спортни специалисти/ треньори.

За област Сливен спечелените проекти са 9 на обща стойност 47 000 лв. Заниманията ще се провеждат от Тенис клуб-Нова Загора, АСК „Джудо и джуджуцу”, Спортен клуб „Хаджи Димитър2006”, Карате клуб „Класик” – Сливен, АСК „Лека атлетика”, клуб по спортни танци „Туида”, СК- тенис академия палас, Общински спортен клуб „Сливен – 2000” и Областен клуб „Спорт в училище – Сливен – 06”.

 

 

Photos

снимкаснимка