Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се работна среща за координиране на дейностите по проверка и поддръжка на язовирите в област Сливен

19 януари 2023 13:12,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 428
работната среща днес

Днес в Областна администрация се състоя работна среща на Междуведомствената комисия, която ежегодно извършва проверка на техническото състояние на язовирите в област Сливен.

Председател на Междуведомствената комисия е заместник-областният управител Антоний Андонов и в нея са включени експерти от Областна администрация и представители на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и териториалното поделение на Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях" към Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Целта на срещата, ръководена от г-н Антоний Андонов, бе да се координира и планира дейността на Междуведомствената комисия през 2023 година. В хода на дискусията бяха приети предложения за по-добро и своевременно съгласуване на графиците за извършване на годишните проверки на язовирите в Сливенска област. Обсъдени бяха и вариантите за промяна в статута на някои неопасни и с отпаднала функция язовирни съоръжения. Всички участници в работната среща бяха единодушни, че е необходимо да се прилага цялостен, системен подход и да се търси оптимизиране на нормативната уредба, свързана с почистването на речните корита. Този въпрос ще бъде във фокуса на внимание и по време на предстоящата на 26 и 27 януари в Сливен работна среща на областните управители.

Заместник-областният управител Антоний Андонов подчерта, че Областна администрация ще продължи да подпомага организационно и логистично дейността на Междуведомствената комисия и посочи, че предложенията от институциите, участващи в нея, ще бъдат разгледани представени на вниманието на съответните държавни структури и институции.