Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПРАЗНУВА

19 януари 2023 17:10, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди около 1 година, брой четения: 1089
патронен празник1

На 18 януари 2023 година се навършиха 88 години от рождението на Дамян Дамянов – бележит наш съгражданин, голям поет и патрон на Хуманитарната гимназия в Сливен. В празничния за училището ни ден посрещнахме като скъп гост Надежда Захариева – съпруга на поета. Заедно с нея поднесохме цветя на признателност пред паметната плоча на Дамян Дамянов – на мястото, където е бил родният му дом. В нашата инициатива се включи и Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев, зам.-кмета Пепа Чиликова и Лидия Димитрова – председател на постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Сливен.

От 11 часа в зала „Май“ проведохме рецитаторския конкурс „Магията на Дамяновото слово“ и обявихме победителите в конкурсите, посветени на патронния ни празник. Получихме поздравителен адрес от областния управител на Област Сливен Минчо Афузов. Всички гости на тържеството имаха възможност да се насладят на оживялото поетично слово и да чуят приветствените думи на Надежда Захариева. За първи път тази година проведохме поетичния рецитал с редуване на изпълнения в залата и с изпратени от различни места в страната видеозаписи, в които учениците изпълняват стихове на Дамян Дамянов.

Завършихме празничния ден вдъхновени и с надежда за успехи и бъднина на гимназията, носеща името на Дамян Дамянов.

Снимки

патронен празник2патронен празник3патронен празник4патронен празник5патронен празник6патронен празник7патронен празник8патронен празник9патронен празник10патронен празник11патронен празник12