» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПРАЗНУВА

19 January 2023 17:10, Diyana Kostadinova
Emission of: Humanitarian School 1 year ago, number of readings: 1077
патронен празник1

На 18 януари 2023 година се навършиха 88 години от рождението на Дамян Дамянов – бележит наш съгражданин, голям поет и патрон на Хуманитарната гимназия в Сливен. В празничния за училището ни ден посрещнахме като скъп гост Надежда Захариева – съпруга на поета. Заедно с нея поднесохме цветя на признателност пред паметната плоча на Дамян Дамянов – на мястото, където е бил родният му дом. В нашата инициатива се включи и Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев, зам.-кмета Пепа Чиликова и Лидия Димитрова – председател на постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Сливен.

От 11 часа в зала „Май“ проведохме рецитаторския конкурс „Магията на Дамяновото слово“ и обявихме победителите в конкурсите, посветени на патронния ни празник. Получихме поздравителен адрес от областния управител на Област Сливен Минчо Афузов. Всички гости на тържеството имаха възможност да се насладят на оживялото поетично слово и да чуят приветствените думи на Надежда Захариева. За първи път тази година проведохме поетичния рецитал с редуване на изпълнения в залата и с изпратени от различни места в страната видеозаписи, в които учениците изпълняват стихове на Дамян Дамянов.

Завършихме празничния ден вдъхновени и с надежда за успехи и бъднина на гимназията, носеща името на Дамян Дамянов.

Photos

патронен празник2патронен празник3патронен празник4патронен празник5патронен празник6патронен празник7патронен празник8патронен празник9патронен празник10патронен празник11патронен празник12