Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Професионалната гимназия по икономика в Сливен гостуваха на Областна администрация

19 януари 2023 17:16, Димитър Милков (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 290
по време на срещата с учениците от ПГИ

Ученици от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ гостуваха на Областна администрация Сливен. Посещението бе продължение на добрите контакти, осъществени по време на първото регионално ученическо състезание за инфографика, организирано по инициатива на гимназията и Териториалното статистическо бюро.

Десетокласниците от ПГИ се запознаха с функциите на Областния управител и основните дейности на администрацията, след което имаха възможност да посетят работните места на служителите, за да научат повече за вътрешните правила и механизми, по които работи държавната институция.

В конферентна зала „Георги Данчев“ на Областна администрация, учениците бяха посрещнати от заместник-областния управител Антоний Андонов. Той ги запозна делегираните от държавата функции на областните управители, както и с данни от последното преброяване на населението и броя на язовирите в област Сливен. В последвалия непринуден разговор възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика проявиха интерес към събираната статистическа информация и нейното използване за дейността на администрацията. Зададоха и въпроси, свързани с преброяването на населението в квартал „Надежда“, демографските проблеми на региона, причините за недостатъчните по обем инвестиции в Сливен, инвеститорския интерес към развитието на Сливенските минерални бани и какво е необходимо, за да се работи в една областна администрация.

След това учениците от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ бяха посрещнати в кабинета на областния управител Минчо Афузов. Той им разказа за географската и демографска спецификата на Сливенска област и съвместната работа на Областната администрация с останалите държавни институции и органи на местното самоуправление. Сподели накратко какви са основните приоритети в дейността на администрацията и как тя участва в организацията на изборния процес. От своя страна учениците проявиха интерес към възможностите за участие на своето училище в програми за енергийна ефективност.

В края на срещата областният управител изтъкна активното и успешно участие на Икономическата гимназия с проекти по различни финансиращи програми и пожела на своите гости успехи в училище и добра професионална реализация.

Снимки

по време на срещата с учениците от ПГИ