» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен с отличие от Института по публична администрация

24 January 2023 10:57, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 year ago, number of readings: 346
Nagrada

Община Сливен получи още едно отличие за изминалата 2022 г. То е от провел се конкурс за добри практики на Института по публична администрация. Основната му цел е да се насърчава креативността на служителите в администрацията, да бъде платформа за споделяне на знание и да стимулира прилагането на принципите на добро управление.

Сливенска Община получи наградата в категория „Технологични решения за открито управление и административно обслужване“ с географската си информационна система (ГИС). От името на кмета Стефан Радев грамотата бе получена от зам.кмета по устройство на територията и строителството Камен Костов, който присъства на церемонията по награждаване на 20 януари в София.

Системата е разработена от общински експерти и е достъпна на официалния сайт на Общинска администрация. Тя съдържа цялата необходима информация за проектиране и може да се използва от гражданите, бизнеса и от други администрации. Географската информационна система обхваща територията на цялата община, като обединява наличните данни за кадастър, специализирана кадастрална информация и устройствени планове. Приложени са различни тематични карти – по вид територия, по собственост и по начин на трайно ползване. Всеки имот може да бъде индивидуализиран по кадастрален номер или адрес. Амбицията е системата да бъде надграждана и развивана във времето.

„Системата е уникална по рода си за цялата страна, изцяло наша разработка е, на колегите от Общината и използвам случая още веднъж да ги поздравя за усилията и креативността“, коментира поредното отличие кметът Стефан Радев.

През 2022 г. Институтът по публична администрация за пореден път организира конкурс за добри практики в дейността на държавната администрация. Целта му е да се насърчава креативността на служителите в администрацията, да бъде платформа за споделяне на знание и да стимулира прилагането на принципите на добро управление.

Photos

NagradaNagrada