Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител проведе работна среща Ефимия Павлова, директор на Държавен куклен театър Сливен

19 март 2011 11:56,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1700
снимка

Днес, 18 март 2011 г., /петък/ в Областна администрация – Сливен се проведе работна среща на областния управител г-н Марин Кавръков с г-жа Ефимия Павлова, директор на Държавен куклен театър Сливен.

Срещата е по инициатива на г-жа Ефимия Павлова и е по повод домакинството на театъра на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”. Това е второ издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра” и ще се проведе в гр. Сливен от 1 до5 юни 2011г. Тази година програмата ще е още по – разнообразна и качествена, с повече гости от чужбина и нови арт предизвикателства.

Това второ издание съвпада и с едно изключително значимо събитие за ДКТ Сливен- неговият 50 – годишен юбилей.

Предмет на разговора беше и бъдещето на театър, осигуряването на собствена сграда. Мечтата на ръководството на Държавен куклен театър е собствено културен център за децата и техните родители. В новата икономическа обстановка с делегираните бюджети, плащането на наем за залата вече е непосилно за ръководството на театъра. Тези пари вместо за наем, могат да се използват за правенето на нови спектакли за деца, за костюми и декори, изобщо за цялостната му дейност .

Г-жа Ефимия Павлова сподели, че в лицето на областния управител винаги среща подкрепа.

Областния управител г-н Марин Кавръков изпрати писмо за подкрепа за финансово подпомагане на двете предстоящи големи мероприятия на кукления театър до Министерството на културата.

„В годините на информационно пресищане, Държавния куклен театър - Сливен се утвърждава като център за естетическо въздействие върху подрастващите с подходящо подбрания и непрекъснато осъвременяван репертоар, с високото художествено ниво на постановките, с коректността и точността на организацията, с големия професионализъм на актьорите. В Държавен куклен театър - Сливен работят професионалисти, ръководени от своята голяма любов към децата и театралното изкуство, изпълнени с желание за непрекъснато търсене и усъвършенстване. За това аз подкрепям ръководството на театър във всяка негова инициатива, а финансовата подкрепа на Министерството на културата е жизнено важна в този момент.” се казва в писмото за подкрепа на областния управител. ”.