» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител проведе работна среща Ефимия Павлова, директор на Държавен куклен театър Сливен

19 March 2011 11:56,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1701
снимка

Днес, 18 март 2011 г., /петък/ в Областна администрация – Сливен се проведе работна среща на областния управител г-н Марин Кавръков с г-жа Ефимия Павлова, директор на Държавен куклен театър Сливен.

Срещата е по инициатива на г-жа Ефимия Павлова и е по повод домакинството на театъра на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”. Това е второ издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра” и ще се проведе в гр. Сливен от 1 до5 юни 2011г. Тази година програмата ще е още по – разнообразна и качествена, с повече гости от чужбина и нови арт предизвикателства.

Това второ издание съвпада и с едно изключително значимо събитие за ДКТ Сливен- неговият 50 – годишен юбилей.

Предмет на разговора беше и бъдещето на театър, осигуряването на собствена сграда. Мечтата на ръководството на Държавен куклен театър е собствено културен център за децата и техните родители. В новата икономическа обстановка с делегираните бюджети, плащането на наем за залата вече е непосилно за ръководството на театъра. Тези пари вместо за наем, могат да се използват за правенето на нови спектакли за деца, за костюми и декори, изобщо за цялостната му дейност .

Г-жа Ефимия Павлова сподели, че в лицето на областния управител винаги среща подкрепа.

Областния управител г-н Марин Кавръков изпрати писмо за подкрепа за финансово подпомагане на двете предстоящи големи мероприятия на кукления театър до Министерството на културата.

„В годините на информационно пресищане, Държавния куклен театър - Сливен се утвърждава като център за естетическо въздействие върху подрастващите с подходящо подбрания и непрекъснато осъвременяван репертоар, с високото художествено ниво на постановките, с коректността и точността на организацията, с големия професионализъм на актьорите. В Държавен куклен театър - Сливен работят професионалисти, ръководени от своята голяма любов към децата и театралното изкуство, изпълнени с желание за непрекъснато търсене и усъвършенстване. За това аз подкрепям ръководството на театър във всяка негова инициатива, а финансовата подкрепа на Министерството на културата е жизнено важна в този момент.” се казва в писмото за подкрепа на областния управител. ”.