Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен получи висока оценка за работата си по проект на УНИЦЕФ

22 февруари 2023 14:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 285
UNICEF

Съвместните дейности и постигнати резултати по проект на УНИЦЕФ обсъдиха на среща зам.кметовете Пепа Чиликова и инж. Стоян Марков с представителя на световната организация в България Кристина Де Бройн, посланиците на Швейцария и на Нидерландия в страната - Н. Пр. Раймунд Фурер и Н. Пр. Симон Ван дер Бург. Двамата посланици са част от Групата на посланиците за ромско включване (GARI).

От името на кмета Стефан Радев домакините приветстваха гостите и благодариха за ползотворното сътрудничество. Община Сливен е партньор по проект за пилотно прилагане на „Гаранция за детето“ в България от април 2021 г. Той е насочен към ранна детска интервенция, с акцент върху децата на възраст между 0 и 3 години с увреждания и затруднения в развитието, включително, и лицата, които полагат грижи за тях. В обхвата на проекта е и активното включване на деца със специални образователни потребности в обучителния процес от 3 до 7 години и предоставяне на услуги на терен, насочени към уязвими групи. Изпълнението на проекта приключва в края на март тази година.

От името на гостите Кристина де Бройн поздрави екипа на Община Сливен за постигнатите резултати и амбицията за подобряване на образователната инфраструктура. Тя определи като отлично партньорството през годините с Общината и лидерската й роля в процеса.

Де Бройн сподели, че в рамките на визитата си групата им е успяла да посети детската градина в квартал „Надежда“ и да се срещне с патронажните сестри от „Център за майчино и детско здраве“ към Медицински център „Д-р Георги Вълков Миркович“. Детската градина представлява мултифункционален комплекс за образование, здраве и култура. Тя бе изградена по проект на Общината в рамките на програмата „Здраве и образование за всички“ на българско-швейцарската програма за сътрудничество. Гостите проявиха интерес към дейностите на местните власти за по-добри условия за живот на уязвимите групи. „Община Сливен отговаря на тези предизвикателства, според възможностите си, като е създала условия за гражданска регистрация на място, частични подобрения на инфраструктурата, изграждане и ремонт на детски градини, включително и в малките населени места. Но трайно решение може да бъде взето само след намесата на държавата, с промени в законодателството“, каза заместник-кметът Стоян Марков.

„За УНИЦЕФ е важно да си сътрудничи с Община Сливен в разработването и тестването на иновативни практики и подходи за подкрепа на уязвими семейства с деца“, заяви в заключение Кристина де Бройн.

В срещата участваха още представители на УНИЦЕФ и на швейцарското посолство в България.

 

Снимки

UNICEFUNICEFUNICEFUNICEFUNICEF