Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съветът по въпросите на социалните услуги в Община Сливен проведе заседание

08 март 2023 14:16, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 699
Съвет за социални дейности

Анализът на потребностите и Предложението за планиране на социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет, бяха обсъдени на заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги в община Сливен. На срещата стана ясно, че всички действащи социални услуги ще бъдат запазени и Община Сливен ще продължи разкриването на нови според потребностите и нуждите на лицата.

 

Анализът на потребностите от социални услуги и Предложението за планиране на социални услуги на общинско и областно ниво са изготвени от Община Сливен според изискванията на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги. Те са публикувани на сайта на Общината за обсъждане в срок до 15 март 2023 г. - https://mun.sliven.bg/analiz-na-potrebnosti-ot-su

 

Съветът по въпросите на социалните услуги е създаден през 2021 година с решение на Общинския съвет. Негов председател е заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. В състава му са включени представители на социалните услуги, НПО, РЗИ, Бюро по труда – Сливен, РУО, ДСП – Сливен, РДСП – Сливен, РУ на МВР – Сливен и родител на потребител на социална услуга.

 

Задачите на Съвета включват подпомагане при изготвяне на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво и анализ на състоянието и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината Също така разработва предложения за подобряване на качеството и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината.

 

Снимки

Съвет за социални дейности