Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Платформата „Виртуална детска кухня“ стартира от днес в Сливен

13 март 2023 16:52, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 625
Виртуална детска кухня Сливен

Абонатите на Детската млечна кухня в Сливен вече могат да заявяват и заплащат ваучери по електронен път през платформата „Виртуална кухня“. Тя е достъпна на сайта на Община Сливен на посочения линк: https://dmksl.uslugi.io/

 

Ваучери за храна могат да се заявяват онлайн от понеделник до четвъртък, включително, през профила на абоната в платформата. Активните абонати на млечната кухня са въведени служебно и могат да получат регистрационните си талони от раздавателните пунктове в Сливен и в село Самуилово. Те се намират в кв. „Даме Груев“, бл.7, кв. „Дружба“ - ДГ „Детски рай 1”, ул. „Петко Славейков“ №8, кв. „Клуцохор“, ул. „Хан Крум” №1, кв. „Сини камъни“ - ОДЗ „Елица”, кв. „Българка” - Детска ясла №15, кв. „Стоян Заимов“ - ДГ „Зорница”, пл. „Васил Левски“ №7, кв. „Република“, бл.39, кв. „Речица“ – сградата на Кметството и село Самуилово – сградата на Кметството.

Ваучери могат да се закупуват и на място в пункта кв. „Даме Груев“, бл.7, където могат да се заплащат в брой.

 

Новите абонати на кухнята трябва да се регистрират в платформата и в петдневен срок да представят необходимите документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн заявки.

Необходими документи - бележка от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист с указания за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон.

 

В Детска млечна кухня - Сливен се приготвя храна, предназначена за обедно

хранене за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия по предварително изготвени месечни менюта. Те са разработени в съответствие с изискванията на Наредба №2 /07.03.2013г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни.

Ястията се приготвят по рецепти, включени в „Сборник с рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст“, утвърден от Министерство на здравеопазването. Следвайки физиологичните особености на детския организъм, менюто е разделено за три възрастови групи:

I - ва група - за деца на възраст от 10 месеца до 1 година

II – ра група - за деца на възраст от 1 година до 2 години

III – та група - за деца на възраст от 2 до 3 години.