» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Предстои реализацията на „Регионална програма за заетост", която ще се изпълнява на територията на област Сливен

23 March 2011 14:57,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1101

В областна администрация Сливен се получи писмо от Дирекция Регионална служба по заетостта – Бургас, в което се уведомява областния управител г-н Марин Кавръков за утвърдената „Регионална програма за заетост в общините Котел, Твърдица, Нова Загора и Сливен.

Предстои реализацията на „Регионална програма за заетост", която ще се изпълнява на територията на община Котел, община Твърдица, община Нова Загора и община Сливен. Програмата е одобрена за финансиране и включена в Националния план за действие по заетостта за 2011 г.

Средствата за община Сливен са в размер на 54 000 лв., като ще се осигури заетост на 30 безработни лица за срок до 6 месеца при пълно работно време в дейности по предоставяне на социални услуги в социалните институции на територията на община Сливен.

За община Котел определените средства са в размер на 36 000 лв. Ще бъде осигурена заетост на 20 безработни лица за срок до 6 месеца при пълно работно време в дейности по поддържане на четвъртокласната пътна мрежа и улична мрежа в общината.

За община Нова Загора определените средства са в размер на 27 000 лв. и ще бъде осигурена заетост на 15 безработни лица за срок до 6 месеца при пълно работно време в дейности по предоставяне на социални услуги на възрастни хора и хора с увреждания в пенсионерските клубове на община Нова Загора.

За община Твърдица средствата са в размер на 27 000 лв. и ще се осигури заетост на 15 безработни лица за срок до 6 месеца при пълно работно време в общополезни дейности в общината.

За допълнителна информация, свързана с изпълнението на дейностите по програмата, можете да се обръщате към Общинските администрации Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.