Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За поредна година Община Сливен ще участва в Международното изложение за културен туризъм във Велико Търново

07 април 2023 13:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 505
Izlojenie

Община Сливен ще се включи със собствен щанд в XVIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023 – Велико Търново. То ще се проведе в дните от 20 до 23 април в старопрестолния град.

Най-голямото изложение за културен туризъм у нас се организира със съдействието на Министерството на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Домакин на форума е Община Велико Търново.

В тазгодишното издание на форума, партньори на Община Сливен са - винарски изби от района и Дирекция на природен парк „Сините камъни“.

Щандът на Общината, ще бъде презентиран от екип на късноантична и средновековна крепост „Туида“, под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата!“. На него, наред с културно-историческото богатство на района, посетителите ще се запознаят и с природните дадености, които са един от основните туристически ресурси за града под Сините камъни.

Акцентът на представянето ще бъде Природен парк „Сините камъни“ и възможностите за винен туризъм по Пътя на виното в Сливенския край, част от Южния лозаро-винарски район — Тракийска низина.

Партньорите на Общината ще предоставят винарски бъчви и вина за дегустация, а ПП „Сините камъни“, ще направят щанда атрактивен с макет на лешояд, с който посетителите ще могат да се снимат и да научат повече за биоразнообразието в Парка.

Уникални гледки и туристически маршрути, изключително биологично разнообразие, чист въздух, причудливи скални образувания, възможност за планински спортове и разнообразие от вина и гроздови сортове – всичко това на територията на сливенските балкан и поле.

 

Снимка: ИнфоТуризъм Сливен