Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Близо пет хиляди лева събра благотворителният футболен мач за Дамян

30 април 2023 18:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 281
blagotvoritelen mach

Днешният благотворителен футболен мач между отборите на Общински съвет-Сливен и „Напоителни системи“, клон „Средна Тунджа“, събра близо пет хиляди лв. за 7-годишния Дамян Димов. Той е с диагноза „детски аутизъм“. За да бъде подобрено неговото състояние, е необходимо вливане на стволови клетки и терапии в барокамера в клиника в Мексико, както и ежемесечни терапии в Бари, Италия. Сумата от 80 хил. евро за процедурите е непосилна за семейството на детето, чието лечение е необходимо да започне възможно най-скоро.

Благодарности към всички за съпричастността отправи майката на Дамян – Десислава Димова, която заедно с Дамян и съпруга си, бяха сред публиката на стадион „Хаджи Димитър“.

„Емпатията е едно от най-ценните човешки качества в днешно време, и което ни отличава, като хора. Да подадеш ръка в труден момент, да влезеш в обувките на друг човек, да разбереш неговите мъка и страдание. Бъдете здрави, благословени и нека доброто, което правите, се върне като бумеранг при вас и семействата ви!“, заяви още Десислава Димова.

Началният удар на мача даде кметът Стефан Радев, който също застана зад каузата. Той поздрави организаторите за подетата инициатива и всички, които са участвали активно в дарителската кампания.

„Вярвам, че положителната енергия и заряд, които царят тук днес на стадиона, ще помогнат, заедно с финансовата подкрепа, кампанията да е успешна. Пожелавам на всички сполука, но нека големият победител да бъде доброто, благородството в тази среща!“, заяви още градоначалникът. От Община Сливен са се свързали със семейството на детето с предложение за логопедична и психологична подкрепа, която е част от услугите на в Общностен център-Сливен.

Адмирации за дарителската кампания изрази и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе и капитан на тима на местния парламент.

„За мен е изключителна чест да бъде капитан на отбора на Общински съвет-Сливен, който има най-важната цел – да помогне за лечението на Дамян! През годините съм се включвал в най-различни мероприятия, но няма нищо по-хубаво от това, да окажеш подкрепа на дете в нужда. Благодаря на всички вас, които днес сте тук!“, заяви още Митев.

Основният инициатор и участник в днешната благотворителна среща е общинският съветник и директор на „Напоителни системи“, клон „Средна Тунджа“ инж. Стефан Щилиянов. Той изказа благодарности към общинското ръководство и своите колеги за готовността и енергията, с които са се присъединили към каузата.

В състава на Общинския съвет в днешната футболна среща бе Васил Тинчев, бивш футболист с над 400 мача в „А“ група, капитан на отборите Сливен, „ЦСКА“ и част от Националния отбор, носител на Купата на България с отбора на Сливен. Тинчев бе и част от сливенския звезден отбор срещу тима на световния гранд „Ювентус“. Юсеин Шакиров, служител на Югоизточно горско държавно предприятие – Сливен, също влезе в състава на местния парламент.

Сред популярните имена бе и Васил Костов – заслужил майстор на спорта и дългогодишен треньор по футбол в града под Сините камъни. За благотворителния мач той подготвя отбора на „Напоителни системи“, клон „Средна Тунджа“.

В съдийския състав бяха делегатът на мача Райчо Райчев – председател на Областния съвет на български футболен съюз – Сливен. Главен съдия бе Димо Димов – рефер от „А“ група на професионалния футбол. Помощник-съдии днес бяха Христо Стоянов и Живко Желев.

В паузата, между двете полувремена, публиката имаше възможност да гледа изпълненията на сливенския Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ и Спортен клуб „Акродинамика“ - Пловдив.

Сред публиката бяха още зам.кметовете Пепа Чиликова, инж. Стоян Марков, общински съветници, граждани.

Футболната среща завърши със 7:3, в полза на Общински съвет-Сливен.

 

 

Снимки

blagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen machblagotvoritelen mach