Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Експерт от КНСБ разяснява на ученици от Спортното училище кой следи за правата на работещите

04 май 2023 09:42, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди около 1 година, брой четения: 385
111

Въпроси, свързани с първото работно място, разяснява днес пред ученици от 10-ти и 11-ти клас на СУ "Д. Рохов" в Сливен експертът от Регионалната структура на КНСБ Йорданка Кънчева.

Тя гостува в часа на класа и представи основни моменти от трудовото законодателство при постъпване на работа за първи път. Пред подрастващите юноши и девойки, на които тепърва им предстои да работят, бяха пояснени въпроси за това кои инситуции съблюдават за правата на работещите, каква е ролята на синдикалните организации, какво е длъжен да прави работодателят за работниците, какви са правилата за работа и трудова дисциплина и др. Бяха дадени информационни брошури по тези въпроси.

 

С интерес бяха изслушани думите на експерта, а след това учениците зададоха въпроси, свързани с необходимата документация при постъпване на работа, формиране възнаграждението на труда, защитата от рискове на работното място, работата в чужбина и по други теми, свързани с първото работно място.

Предвижда се при следваща среща от синдиката да формулират специфични теми, свързани с бъдещата работа на възпитаниците на Спортното училище като помощник-треньори - квалификация, която те получават при завършване на средното си образование в училище "Д. Рохов".

Снимки

222333