Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Честит Ден на храбростта!

06 май 2023 09:34,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 242
св. Георги Победоносец

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

Скъпи именици,

Дами и господа,

Честит празник на Българската армия, на всички носещи името и закрилата на свети Георги Победоносец, на хората, чийто труд е свързан със земята и стадата!

Възникнал още в дълбока древност като празник на героя-покровител, втъкан в православната ни традиция като ден за честване на мъченика за вярата Свети Георги Победоносец, от самото създаване на новата Българска държава 6-ти май е отреден за Ден на храбростта и Българската армия. През всички епохи обаче, в българското ни самосъзнание Гергьовден си остава символ на почитта към земята, възраждащата се природа, мъжкото начало и земеделския труд, като празник, обединяващ чрез красивите си обреди и ритуали семействата, селищата, нацията.

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

Носете с отговорност, мъдрост, доблест и чест службата си, бъдете предани синове на държавата и обществото! Не забравяйте, че в цялата ни военна история няма нито едно пленено българско знаме. Помнете примера на многобройните генерали, офицери и войници, загинали, бранейки всяка педя българска земя!

От сърце пожелавам на всички вас здраве, сили, високи професионални резултати, храброст, подобаващо признание и лично щастие!

Скъпи именици,

Нека вашият патрон - Победоносецът Свети Георги, ви закриля и вдъхновява по житейския ви път! Бъдете здрави и успешни, удовлетворени от постиженията и труда си, бъдете щастливи!

Честит празник на всички!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен

Снимки

Минчо Афузов