Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Абитуриенти от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ получиха немски езикови дипломи

17 май 2023 12:31, Ефросина Кисьова (ПГПЗЕ "Захарий Стоянов")
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди около 1 година, брой четения: 839
НЕМСКИ ДИПЛОМИ

Немски езикови дипломи DSD II за високите нива B2 или C1 получиха 18 гимназисти, които тази година завършват средното си образование в Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Това стана на среща в зала „Май“, в присъствието на абитуриенти, учители и родители.

 

За мен, като възпитаник на Езиковата гимназия, е чест и гордост да присъствам на този вълнуващ момент, заяви кметът Стефан Радев в обръщението си към зрелостниците. „Немските езикови дипломи отварят нови възможности, които поколенията преди вас не са имали. Знам, че зад тези дипломи стоят много труд, много постоянство“, каза още Радев и поздрави всички зрелостници от гимназията, както и преподавателите им, за високите резултати в обучението през изминалите години. „Сливен винаги ще очаква младите хора, които днес завършват училище, да се върнат в родния град с придобити нови знания и нов кръгозор!“, допълни кметът.

 

Абитуриентите бяха поздравени от директора на гимназията Ефросина Кисьова и началника на РУО Кристияна Станкова. Сибиле Шабанска, консултант по немски език в страната ни, връчи отличие на преподавателката Нина Неделчева, подготвила учениците от немските паралелки за трудните изпити по пътя към придобиването на DSD II. Гимназистите бяха поздравени от техни връстници - талантливи музикални изпълнители.

 

Първите немски езикови дипломи бяха връчени на зрелостниците през миналата година и този момент съвпадна с 50-годишнината на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, съобщи директорката Ефросина Кисьова. Дипломите са официален сертификат на образователните власти във Федерална република Германия и условие за записване в университетите в Германия, Австрия, Швейцария. Признати са от всички европейски университети и заместват кандидат-студентската оценка по немски език в много висши училища, в това число и в Софийския университет. Признати са от работодателите в цяла Европа и в България.

Снимки

НЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИНЕМСКИ ДИПЛОМИ