Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна проучване на потребностите от предоставяне на допълнително социално подпомагане в малките населени места на област Сливен

18 май 2023 17:46,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 331
Антоний Андонов

Регионалната дирекция за социално подпомагане и Областна администрация Сливен стартираха съвместна инициатива за проучване на потребностите от социално подпомагане в малките населени места на област Сливен. Целта на кампанията е чрез социални приемни на терен и срещи с кметовете да бъде акумулирана информация за потребностите от социално подпомагане и услуги, както и от дърва за следващия отоплителен сезон в малки населени места от планинската част на областта.

На работна среща днес заместник-областният управител Антоний Андонов и директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Георги Вишнаров обсъдиха хода на съвместната инициатива и оптимизирането на сроковете за консултиране и предоставяне на социална помощ за самотно живеещите хора и социално слабите семейства в планинските населени места. Като особено важна и приоритетна задача г-н Андонов открои ангажимента на кметовете своевременно да изготвят и предадат списъците с желаещи да получат дърва за огрев към горските стопанства, с цел по-добро планиране и реализиране на дърводобивната дейност. „Стараем се подпомогнем организационно процеса, за да не се повтори ситуацията от миналата година, когато в навечерието на зимата в някои горски стопанства и населени места назря проблем с обезпечаването на дърва за отопление“, коментира заместник-областният управител.

По време на разговора днес бе обсъждана и необходимостта от по-ефективно използване на ваучерите за отопление, предоставяни чрез дирекциите за социално подпомагане, като възможност за подсигуряване с дърва за следващия отоплителен сезон.

„Мисля, че тази наша инициатива, насочена към хората от отдалечените населени места и от уязвимите групи, е много полезна и навременна. Надявам се немалко социално слаби граждани от тези населени места да получат полагащата им се по закон материална помощ, за да почувстват по-осезаемо подкрепата на институциите и държавата“, каза след срещата заместник-областният управител Антоний Андонов.