Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев при срещата си с оперната прима Татяна Шиварова: Сливен винаги се радва да ви посрещне

18 май 2023 16:44, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 348
Стефан Радев и Татяна Шиварова

Броени часове преди днешния концерт на родна сцена, световноизвестната оперна певица Татяна Шиварова се срещна с кмета Стефан Радев. Тя бе в компанията на съпруга си пианистът и диригент Марцио Фуллин и на тенора Фабио Армилиато, с които оперната прима ще си партнира на сцената тази вечер в зала „Сливен“. От дълги години Татяна Шиварова живее и твори между Италия и Сливен. Дългогодишната й музикална и творческа кариера преминава по световните сцени и се радва на забележителни постижения.

 

„За мен е удоволствие да ви посрещна и да ви приветствам с „Добре дошли!“ към чуждестранните гости, а към вас - на родна земя! Радвам се, че концертът ви тази вечер е част от програмата ни Майски дни на културата „Сливенски огньове“ и съм убеден, че ще предизвика истински фурор! Сливен е винаги щастлив да ви посрещне!“, приветства гостите сливенският градоначалник. Той отбеляза, че в своята история Сливен има с какво да се гордее и името на Татяна Шиварова е част от съвременната история и култура на града под Сините камъни. Кметът използва случая да я приветства, че в своята ангажираност с концертите, тя посвещава част от времето си и на майсторски класове, в които обучава младите хора на любов и познание към оперното изкуство.

На свой ред гостите благодариха за поканата и топлото посрещане. Съпругът на оперната прима Марцио Фуллин отбеляза, че при всяко свое посещение намира Сливен все по-красив и подреден. Той поздрави кмета Радев за ремонта на зала „Сливен“, който е преобразил изцяло пространството и е придал на залата съвсем нов и различен облик и впечатляваща акустика.

 

Най-добри пожелания и благодарност към домакините отправи и Фабио Армилиато, който ще стъпи за първи път на сливенска сцена. Армилиато е един от най-известните тенори на международната оперна сцена в продължение на повече от три десетилетия и разпознаваем от публиката, благодарение на забележителния си глас. Като посланик на град Генуа той изпрати специални поздрави на Стефан Радев от името на италианския градоначалник Марко Бучи.

„Светът в музика“ – е озаглавен концертът, който примата подготвя и ще изнесе пред сливенската публика тази вечер в зала „Сливен“.

На срещата с кмета присъства и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

18.05.2023 г.

Снимки

Стефан Радев и Фабио АрмилиатоСтефан Радев и Фабио АрмилиатоСреща  при кмета Марцио Фуллин, Фабио Армилиато, Татяна Шиварова, Стефан Радев и Пепа Чиликова