» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Отменя се дефилето за откриването на фестивала „Приятелство без граници“ заради възможни валежи от дъжд

25 May 2023 16:50, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 year ago, number of readings: 298
архив

Сливен посреща участниците в 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Предвиденото дефиле по Главната улица се отменя заради очакван дъжд и риск за здравето на децата. Според прогнозата за времето, ръководителите на танцовите състави ще вземат решение дали откриването в 18 часа ще се състои на площад „Хаджи Димитър“ или ще се използва резервният вариант, който Община Сливен предлага – в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Международният детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ се завръща след известно прекъсване заради ковид пандемията още по-очакван и многообразен. Танцови състави от осем държави, сред които и домакините от Сливен, ще участват в 24-ото му издание. Те са от Грузия, България, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.

В програмата на фестивала, който ще продължи до 27 май, са предвидени концерти, творчески работилници и срещи между участниците. Гала-концертът е на 27 май от 18 часа в Драматичен театър „Стефан Киров“.