Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Столетницата Емилия Петкова посрещна вековния си юбилей с песен по Пенчо Славейков

05 юни 2023 15:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 356
ema-1

Столетницата Емилия Петкова посрещна вековния си юбилей на трогателен празник в Дома за стари хора в Сливен на 5 юни, заедно със служителите, приятелите и родствениците, които продължават да се грижат за нея. Сред гостите на тържеството бяха кметът Стефан Радев и заместникът му по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

Градоначалникът поднесе цветя и кошница с плодове на столетницата и й пожела здраве и висок дух, за да се радва още години на обичта и уважението на близките си от Дома и семейството. Директорът на социалното заведение Нина Накова връчи на баба Ема поздравителен адрес и много подаръци от името на целия екип. Имаше празнична украса, голяма торта със свещи и фойерверки, поздрав от вокалната група в Дома и десетки снимки за спомен от празника.

Въпреки физическите затруднения, които изпитва заради напредналата възраст, усмивките и младежкото й настроение предизвикаха възхита. Баба Ема разказа за семейството си, за обратите и успехите в 100-годишния си живот. „Благодаря ви за вниманието! Пожелавам на всички ви да сте много здрави и да имате сили за дълъг живот без болка!“, каза тя. Столетницата дори раздаде въздушни целувки на присъстващите и събра сили да изпее любима песен, популярна в недалечното минало, по стихове на Пенчо Славейков. „Докле е младост, златно слънце грей. Докле е младост, дори тъгата извор е на радост…“ запяха с нея и приятелите й.

Емилия Петкова е родена в Лом. Завършила е Висшия икономически институт в София. Професионалният й стаж е преминал като счетоводител в Рудозем, Лом, „Заводски строежи“ и ДСК в Пловдив и на други места. В Сливен живеят част от нейните родственици. В Дома за стари хора е от седем години и получава денонощна професионална грижа за утежненото си физическо състояние. Баба Ема е част от семейството на 120-те потребители, които споделят заедно старините си.

Снимки

ema-2ema-3ema-4ema-5ema-6ema-7ema-8ema-9ema-11