Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Под патронажа на областния управител се състоя ежегодната церемония за връчване на приза „Майчино сърце“

05 юни 2023 17:37,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 261
по време на церемонията

На 1 юни в Областна администрация Сливен се състоя ежегодната церемония по връчване на приза „Майчино сърце”. Призът е учреден през 2009 г. от три неправителствени организации: Сдружение „За духовни и социални дейности”, Сдружение „Демократичен съюз на жените” и Фондация „Рози”, и се връчва за забележителен принос на приемна майка в отглеждането и възпитанието на деца в риск от област Сливен. Инициативата цели популяризиране и подкрепа за приемното родителство, институционално признание и изразяване на публична благодарност към действащите приемни семейства, приели да отглеждат и възпитават в домовете се деца лишени от родителски грижи..

По традиция патрон и домакин на събитието е областният управител. На церемонията освен г-н Минчо Афузов присъстваха заместник-областният управител Антоний Андонов, директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Георги Вишнаров, началници на отделите „Закрила на детето“ в област Сливен, екипът по приемна грижа на Община Сливен, председателите и представители на организациите учредителки на приза „Майчино сърце“, както и голяма част от приемните майки със своите деца.

Областният управител Минчо Афузов приветства присъстващите и изказа своята признателност към приемните родители. „Искам да изразя най-дълбоката си благодарност и възхищение за смелостта ви да бъдете приемни майки, съпричастни към съдбата и бъдещето на поверените ви деца, за нелекия ви труд, за разбиращата топлота и търпеливата нежност, за безсънните, тревожни нощи, чиято награда е трудно измерима и наистина безценна - искрената обич на вашите деца и почитта на обществото“, изтъкна той в своето приветствено слово.

Приемните семейства бяха поздравени и от председателя на СНЦ „Демократичен съюз на жените” Соня Келеведжиева, която благодари на семействата за решението им да приемат в домовете и в сърцата си деца, имащи нужда от подкрепа. „Благодарим ви за споделените болки и тревоги, за радостта от техните първи срички, първи думи. Благодарим ви за майчините грижи и обич, с които дарявате тези децата“, посочи г-жа Келеведжиева. Към приемните родители поздрав поднесе и Роза Кънчева - първата приемна майка в Сливен.

Областният управител г-н Афузов връчи цветя и почетни грамоти „Майчино сърце” на всички приемни майки от област Сливен и се ангажира със създаването на подходящи условия за обмяна на опит и срещи между приемните семейства.

В празничната програма съпътстваща събитието взеха участие учениците Ванина Андонова и Борис Атанасов от театър „Класика“ към ПГПЧЕ „Захарий Стоянов“, народната певица Маргарита Георгиева и носителят на десетки национални и международни отличия Иван Едрев.

Рози за приемните майки и учредителките, балони и лакомства за децата допринесоха за празничната атмосфера по време на тазгодишната церемония „Майчино сърце“ в Областна администрация Сливен.