Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Камерен концерт на Людмил Ангелов и Румен Цветков в Сливен на 8 юни

05 юни 2023 17:45, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 253
Камерен концерт на Людмил Ангелов и Румен Цветков в Сливен на 8 юни

В четвъртък - 8 юни, от 18:30 ч. в зала “Сливен”, публиката ще има уникалната възможност да чуе едно истинско музикално бижу. Предпоследното събитие от 90-тия юбилеен творчески сезон на Симфоничен оркестър - Сливен представя камерен концерт на две световни звезди - Людмил Ангелов и Румен Цветков.

Прекрасната програма включва произведения за виола и пиано от композиторите Михаил Глинка, Александър Глазунов, Йоханес Брамс и Франц Шуберт.

 

Виртуозът РУМЕН ЦВЕТКОВ е свирил в повече от 40 държави на 4 континента. Като изявен солист, рециталист и камерен изпълнител, той е концертирал в едни от най-известните зали в света, като: Карнеги Хол (Ню Йорк), Уигмор Хол (Лондон), Моцартеум (Залцбург), Музикферайн и Концертхаус, Виена, Дворецът за изящни изкуства (Мексико Сити), Берлинската филхармония, Чикагската филхармония, Дисни Хол (Лос Анджелис) и много други. Партнира си на сцената с най-големите музиканти на нашето време и работи с диригенти като Зубин Мета, Лорин Маазел, Херберт Бломщедт, Рикардо Шайи, Пааво Ярви, Сър Джон Елиът Гардинър, Теодор Курентзис, Кент Нагано, Владимир Юровски, Пласидо Доминго, Алън Гилбърт и много други. В Сливен ще чуем красивия звук на фантастичния му 330-годишен инструмент, дело на Симон Шодлер.

 

Популярен на петте континента, ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в престижни зали като Берлинската филхармония, “Музикферайн” и „Щатсопер“ във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте-Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много, много други.

 

Присъствието на музиканти от този ранг в концертния календар, е комплимент за всяка престижна европейска организация. Сливенската публика ще се наслади на изкуството на двама българи, които са истинско национално богатство!

Билети на касата на зала СЛИВЕН, в офисите на EasyPay и онлайн на epaygo.bg