» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

„Мениджър за един ден” в областна администрация

29 March 2011 17:33,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1657
снимка

Днес, 29.03.2011 г. Областна администрация - Сливен се включи в националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” - „Мениджър за един ден”, като предостави възможността на четирима ученици да прекарат един работен ден в администрацията. Събитието се провежда под патронажа на Министъра на финансите на Република България и дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на държавните институции, на бизнес средите и неправителствените организации.

Ученици от ПГИ “Проф.Д-р Димитър Табаков” заеха следните постове: Динко Динев от 12 „а” клас днес беше областен управител на област Сливен за един ден, негови заместници бяха Айше Джашева от 12 „в” клас и Виктория Шипкалиева от 12 „а” клас, а Надя Симеонова, също от 12 „а” клас – експерт за връзки с обществеността. Временната „смяна” на ръководството стана след като за поредна година, Областна администрация – Сливен се включи в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт България” – „Мениджър за един ден”.

Работният ден на четиримата започна в 9.00 ч. сутринта с традиционната оперативка на ръководството на администрацията, на която бяха обсъдени задачите за деня. Всеки от участниците в инициативата продължи работния си ден в кабинета на съответния си титуляр, чиято роля днес изпълняваше. Те от своя страна ги запознаха с работата в своето направление и с дейността си.

„Тази година, ние, учениците, взели участие в инициативата „ Мениджър за един ден” се докоснахме до професионализма и невероятната работна атмосфера на Областна администрация – Сливен. Смятаме, че това е един добър старт за всеки млад и амбициозен човек, целящ да се докаже на професионалната сцена. Благодарни сме за възможността, която ни се предостави и за незаменимия опит, който придобихме. Вярваме, че това е предпоставка за нашата бъдеща професионална реализация”, споделиха на раздяла младежите.

Областният управител благодари на учениците за смелостта да заемат за един ден тази отговорност да бъдат управляващи и пожела на учениците успех в по-нататъшната реализация.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка