Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация се включи в IV Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“

26 юни 2023 13:10,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 206
срещата в Сливен

Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ събра на 23 юни в зала „Сливен“ деца и ученици, учители и директори от 14 детски градини от град Сливен и 32 училища в областта. Клубовете са изградени през годините по инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“, с подкрепата на Министерството на образованието. В област Сливен е развита най-голямата по обхват структура в страната от 76 клуба „Млади възрожденци“ с 1 058 участници.

Регионалната среща бе заключително събитие от дейността на клубовете „Млади възрожденци“ през настоящата учебна година. През изминалите месеци сливенските деца се представиха достойно в редица национални кампании, една от които бе създаването на послание от името на жителите и младите хора на област Сливен за постамента на Пилон „Рожен“.

В поздравителния адрес на областния управител Минчо Афузов до участниците в регионалната среща, който бе прочетен пред участниците от клубовете „Млади възрожденци“ се казва: „Призвани да бранят родолюбивия плам и да поддържат жива паметта за героите от българския възрожденски пантеон, вашите клубове са от онези важни средища на българщината, които дават и корени, и криле на нашите деца. Мили деца, млади възрожденци, помнете заветите на българските герои, учете и изследвайте поривите, обратите, тъгите и възвисяващото в техния живот, в святата им, осъзнатата саможертва. Не забравяйте, че знанието, родовата памет и истината са стожерите, които крепят обществото и личността. Знанието - защото то ни бронира срещу манипулации и фалшификации в днешния информационен водовъртеж; родовата памет - защото в нея откриваме мярата и примера за достойнство на своите предци; истината - защото тя е стълб, който ни държи изправени, дори и когато е трудно, и е компас, който може да ни води, дори когато е настане мрак. От свое име и от името на Областна администрация Сливен изказвам сърдечна благодарност към всички вас за прекрасното партньорство по инициативата Пилон "Рожен". Нека българското знаме се вее гордо на Роженските поляни и навсякъде в родината ни и по света“.

От сцената на залата участниците в клубовете от Сливен и Котел развълнуваха присъстващите с талантливи музикални и танцови изпълнения. Клубовете получиха покана от председатели на Общобългарския комитет „Васил Левски“ - Васил Василев, да посетят столицата, за да видят новата мултимедийна експозиция с добавена реалност „Изповедта на Апостола“, създадена по повод 150-годишнината от гибелта му.

По традиция по време на регионалната среща децата и учениците имаха възможност да се запознаят с мотивираща личност със значими постижения, донесли слава и престиж на страната ни. Специален гост на събитието тази година бе Нешка Робева, която за поколения българи е създателят на феномена „български златни момичета“ в художествената гимнастика.

Регионалната среща бе организирана от Регионалнто управление на образпванието, в партньорство с Община Сливен, Общобългарския комитет „Васил Левски“ и общинските комитети в Сливен и Котел.