Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Грамота за най-малкия участник в VI Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

26 юни 2023 13:02,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 230
лого

Шестото издание на Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се проведе в Сливен от 23 до 25ж юни. В него взеха участие над 250 деца и младежи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас и град Сливен.

От създаването на фестивала през 2018 г. досега в отделните му издания са участвали повече от 1250 млади театрали от Сливен и страната.

И тази година организаторите повериха оценяването на жури с председател Златко Гулеков – режисьор, актьор и бивш директор на Драматичен театър „Стефан Киров“ и членове Гергана Мантарлиева от Държавната опера в Пловдив и диригента Георгиос Филаделфевс.

Тази година голямата награда „Гран При” бе спечелена от Театрално студио „Смехурко” с художествен ръководител Цвете Лазарова, към Център за изкуства, култура и образование – София, филиал Банкя.

По традиция Областна администрация връчва подарък и грамота на най-малкия участник в театралния фестивал „Сцена под Сините камъни“. Тази година това бе Крисиан Ников от трупата на Образователен и арт център „Инсайт” – Сливен.

Националният детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда под патронажа на Общински съвет - Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“- Сливен, в партньорство с Община Сливен, Регионалното управление на образованието и Областна администрация – Сливен.