Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обнови платформата ROCm 5.6 с оптимизация за AI

03 юли 2023 12:34, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 315
AMD logo

3 юли 2023 г. – AMD пусна новата AMD ROCm 5.6 отворена софтуерна платформа. В свой блог старши вицепрезидентът на AMD AI групата – Вамси Бопана – разказва за някои от новите функции на ROCm 5.6.

 

За работни задачи свързани с изкуствен интелект (AI) и големи езикови модели (LLM), ROCm 5.6 предлага:

• Интегриране на тестов набор за Hugging Face в ROCm QA

• Нарастваща поддръжка на OpenAI Triton в PyTorch 2.0 индукторен режим

• Поддръжка за по-широката общност, с цел осигуряване OpenXLA поддръжка чрез ROCm за PyTorch, TensorFlow и JAX.

За HPC приложения (високопроизводителни изчислителни среди), ROCm 5.6 въвежда подобрения в няколко математически библиотеки като FFT, BLAS и решаващи средства, които формират основата за HPC приложенията, и подобрения на инструментите за разработка и внедряване на ROCm, включително инсталиране, ROCgdb (интегриран дебъгер CPU-GPU), ROCm профайлър и документации.

През следващите месеци AMD ще оптимизира допълнително рамките и бекенд компилаторите за оптимална производителност, които включват подобрения на MLIR инфраструктурата, подкрепящи поддръжката на AMD за OpenAI Triton и OpenXLA компилатори. Клиентите могат да очакват и допълнителни AI модели с отворен код, оптимизирани за решения на AMD, в AMD хъба на Hugging Face.

Освен това AMD разкри, че по-късно тази година официалната поддръжка за AMD ROCm ще започне да се разпространява за избрани AMD RDNA 3-базирани графични процесори. Официалната поддръжка за RDNA 3-базирани GPU върху Linux се планира да започне да се разпространява тази есен, като се започне с 48GB Radeon PRO W7900 и 24GB Radeon RX 7900 XTX картите, и постепенно се пускат разширени възможности за да други графични карти.