» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки

05 July 2023 15:03, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 year ago, number of readings: 438
С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки

С песен за „бърборани – калпазани“ възпитаниците на ДГ „Бърборани“ в с. Кортен посрещнаха свои гости на 4 юли в 17:30 ч. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, кметът на с. Кортен Игнат Игнатов, общински съветници и родители се отзоваха на поканата им, за да се порадват на новата ограда на детската градина. За да могат децата да играят щастливи в двора й на безопасно, се погрижиха фирмата, финансирала проекта - „България Енерджи“ ООД и фирмата изпълнител - „Ким 2002“ ЕООД.

 

Любезният домакин – директорът на детското заведение г-жа Таня Коларова, се обърна с топли думи и изказа радостта си от новата придобивка.

 

„Изключително сме доволни от това, което виждаме в детската градина, каза в отговор кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тази ограда е финален щрих към всичко хубаво, което се случва тук.“ Г-жа Захариева призова деца и родители да се грижат и да пазят всичко в детското заведение и пожела щастлива ваканция.

 

Малчуганите от ДГ „Бърборино“ показаха, че освен да пеят, могат да танцуват и да се веселят така, че заразиха присъстващите с грейналите си усмивки.

 

Втори повод за празник имаха в с. Кортен – откриването на нова фитнес площадка. След веселото събитие в ДГ „Бърборино“, кметът на с. Кортен Игнат Игнатов покани общинското ръководство пред стадиона. Там ги очакваха насъбрали се жители на селото и любители на спорта. Кметът г-н Игнатов поздрави присъстващите и изказа благодарност към Община Нова Загора и всички, които имат принос за изграждането на новото спортно съоръжение. Мястото е избрано съгласно желанието на спортуващите в селото. „За много кратко време и много качествено беше изработена площадката“, каза г-н Игнатов и пожела да се ползва със здраве.

 

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева на свой ред се обърна към присъстващите:

 

„Изключително ми е приятна да видя много млади хора на едно място! За първи път правим толкова добра инициатива, финансирана от частни инвеститори от „България Енерджи“ ООД , които ще се опитат да развият бизнес в с. Кортен. Те поискаха сами да направят нещо, което да бъде за обществена полза.“, каза тя. Заедно с кмета на населеното място и местната общност, общинското ръководство обсъждат в какво да се инвестира, а със съдействието на младежите е избран най-подходящия фитнес уред. Г-жа Захариева изказа благодарност на спонсорите, на фирмата изпълнител „Ким 2002“ ЕООД, както и на всички, оказали съдействие.

 

„Ще се радваме за вас да е удоволствие да идвате тук, защото ние чувстваме удовлетвореност от това, което правим, ако хората, които го ползват, са доволни!“, допълни тя.

 

Последва най-сублимният момент – прерязването на трикольорната лента от кметовете г-жа Галя Захариева и г-н Игнат Игнатов, асистирани от младежи. След официалното откриване, атрактивна демонстрация на възможностите на новия комбиниран фитнес уред направиха спортисти от СК „Крофис“ с. Кортен.

Източник: nabludatel.bg

Photos

С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивкиС. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки