Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината планира да изгради нова улица през вилната зона на Сливен

12 юли 2023 13:48, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 9 месеца, брой четения: 216
Стефан Радев

Община Сливен планира изграждане на нова улица през вилната зона на града между бул. „Бургаско шосе“ и ул. „Ичеренско шосе“. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Сливен кметът на общината Стефан Радев. По думите му по протежението на новата улица ще се изгради и необходимата инфраструктура с канализация и водопровод. В момента се разработва проекта за трасето.

Продължава и работата по проекта за разширяване на улица „Г. С. Раковски“, каза Стефан Радев. В момента вървят отчуждителни процедури. Кметът на Сливен припомни и идеята да бъде създадена общинска полиция, като бъдещата структура да се финансирана от общинския бюджет. Така ще се осигури по-добър контрол и опазване на реда.

Преди дни Стефан Радев получи номинация от местните структури на партия ГЕРБ да се кандидатира за трети управленски мандат. За Радио Стара Загора той коментира, че е благодарен за подкрепата и увери, че винаги е търсил най-добрите решения за града.

 

„Благодарен съм за подкрепата, която усещам и от гражданите. Благодарен съм и за работата с общинските съветници. Търсели сме най-добрите решения за нашия град и се надявам този дух на сътрудничество и на градивна критика да се запази и през предстоящите месеци. Най-важна е партията на гражданите на Сливен, всички трябва да бъдем от тази партия.

 

Винаги ще бъдем длъжници на хората, ние сме случили на град и трябва да му се отблагодаряваме непрекъснато“, коментира Стефан Радев.

 

Той отчете и продължаващите проекти за ремонт на културните обекти в региона. По тях се обновяват къщата-музей на Хаджи Димитър и къщата на Добри Чинтулов. Дейностите продължават в Музея на сливенския бит и калдъръмената улица пред входа му, Държавната сукнена фабрика /стария затвор/ и площадното пространство пред нея. Напълно обновена ще бъде и въжената линия /лифта/ от Сливен до местността Карандила, а частични ремонти ще има на крепостта „Туида“. Ще бъде обособен Туристически информационен център в сградата на Община Сливен. Общата стойност на финансирането е малко над 9,6 млн. лева.

Интервю на Зорница Семерджиева със Стефан Радев

 

Интервю на Зорница Семерджиева със Стефан Радев