Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Покана към учебните заведения за участие в Европейския ден на спорта в училище - 2023

19 юли 2023 15:00,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 256
лого

Сдружение „BG Бъди активен“ изпрати писмо до Областна администрация Сливен, с което информира, че за девета поредна година в последния петък на месец септември ще бъде отбелязан Европейският ден на спорта в училище. В рамките на кампанията деца и подрастващи от учебните заведения в България и Европа ще имат възможност да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и силни. В писмото се посочва още, че Денят на спорта в училище носи и допълнително послание – възпитаване на отговорно поведение към околната среда. "Чрез езика на спорта децата лесно научават принципите за устойчив начин на живот и развиват важни навици и занапред", се казва още в писмото на Сдружение „BG Бъди активен“.

За участие на учебно заведение в Европейски ден на спорта в училище, е необходимо да бъде направена регистрация на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgIUwYYyBguRQN9mNqNzxAWHRivB2XQFYdj7-0qapcV55Jrg/viewform

Европейски ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Към писмото на Сдружение „BG Бъди активен“ са приложени и Наръчник „ Европейски ден на спорта в училище“ и Критерии за избор на най-активните училища за 2023 година, които ще намерите в прикачените файлове.

Файлове

писмо за подкрепа [1.82MB]

Portable Document Format File

Наръчник [4.20MB]

Portable Document Format File