Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 26.07.2023 г.

26 юли 2023 11:22, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 427
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 25.07.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 26.07.2023 Г.

 

Сливен: Иззети наркотични вещества и двама задържани при операция срещу наркоразпространението. На територията на ОДМВР-Сливен е в ход специализирана операция с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. На 25 юли, около 2:30 часа, пред заведение в района на кръстовище „Петолъчка“, екип на РУ-Сливен е извършил проверка на паркиран лек автомобил „ Шавролет Авео". В автомобила са установени двама криминално проявени мъже- на 50 години от Сливен и на 40 години от село Тича. При последвалата проверка в автомобила са намерени и иззети опаковки, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на метамфетамин и канабис. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 юли, около 17:00 часа, в град Сливен е извършена проверка на мотоциклет „Дукати“, управляван от водач на 28 години. Полицейските служители установяват, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

На 25 юли, около 19:10 часа, в района на км. 23 на път ІІІ-488, е настъпило пътно произшествие. Инцидентът е станал между лек автомобил „Хонда Сивик“ и велосипедист. Пострадал е велосипедистът- мъж на 53 години, който е настанен за лечение в болнично заведение в град Сливен с опасност за живота. Пробата за употребена на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: 39-годишен водач на лек автомобил „Рено“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 25 юли, в 17:30 часа, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при два от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в град Нова Загора и селата Скобелево, Дядово и Новоселец.

Пожарникари от Твърдица и Сливен са спасили 100 дека лозя и 100 декара овощна градина с праскови. На 25 юли, в 11:53, е получен сигнал за пожар в лозов масив и овощна градина в землището на град Шивачево. Произшествието е ликвидирано в 14:30 часа от 2 екипа на РСПБЗН-Твърдица и 1 екип на РСПБЗН-Сливен. При гасенето са участвали и селскостопански производители с техника- трактори. Унищожени са част от лозовия масив и от овощната градина. Нанесената щета и причината за пожара са в процес на установяване.