Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев за разкопаните от „ВиК“ улици: Хората са прави, търпението ни се изчерпва

27 юли 2023 15:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 408
Stefan Radev za razkopanite ot ViK ulicy

„Въпреки че проектът на „ВиК“ е важен за града, хората са прави. Търпението им е изчерпано. Моето търпение - също“, каза кметът Стефан Радев пред журналисти и отговори на въпрос защо Общината не се намеси и да ремонтира разкопаните по водния цикъл улици.

„Получавам много сигнали и снимки за разрушените улици по проекта на „ВиК“. Много граждани, включително и близките ми, ме питат защо Общината не асфалтира след разкопаването. Отговарям, че и дори да имаме най-доброто желание и средства, тук става дума за чужд обект. Това е риск, защото съответната свършена работа от „ВиК“ трябва да приключи и обектът да бъде приет, заради което ще се наложи да разваляме положения асфалт. Реално при такъв вид дейности възстановяването на настилките е последният етап. Темата се дискутира в цялата страна и основният въпрос е защо изпълнението на такива големи проекти бе възложено на държавните дружества“, каза кметът.

Той допълни, че Общината непрекъснато призовава „ВиК“ и оказва натиск по всички възможни начини дейностите да се изпълняват по-бързо и по-бързо да достигат до качествено възстановяване на настилките.

„Винаги сме настоявали дейностите да се извършват без спиране на движението, защото единият вариант е такъв – докато не приключат строителните работи, участъците да са затворени изцяло. Това обаче би създало значителни затруднения на автомобили и пешеходци. На практика на места преминаваме през строителните обекти на „ВиК“, допълни Радев.

Той е получил уверения, че срокът на проекта, който е до края на 2023 г., ще бъде спазен.