Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Управителният съвет на фонд „Земеделие” смени цялото ръководство

01 април 2011 11:01,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1008
Румен Порожанов

По информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” е сменено цялото ръководство на фонд „Земеделие”.

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” смени цялото ръководство на фонда. Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков. След избора му, той веднага предложи нови заместници, с които да работи в екип.

Това са Свилен Костов, който досега беше началник на отдел „Директни плащания” в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан. Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерство на финансите, където до момента е бил директор на Дирекция „Финанси на реалния сектор”. Той поема мястото на Ангел Кинанов. Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел Пазарни механизми. Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Поста на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.

Румен Порожанов има дългогодишен опит в областта на управлението на публичните финанси. До встъпването си в новата длъжност Порожанов е Началник на кабинета на министъра на финансите. Работи в Министерството на финансите от 1992 г., като от 2001 до 2009 г. оглавява Дирекция „Финанси на реалния сектор”. Икономист по образование, с магистратури по Аграрна икономика и мениджмънт и по Управление на отбранителната промишленост от УНСС. Има редица специализации в чужбина. Владее английски език. Женен, с едно дете.