Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"

23 август 2023 16:23, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 288
Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"

Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем", съобщи за БТА авторката Дора Куршумова.

 

Творбите са 28, техниката е батик върху коприна. "На всички е изобразена луната, сезоните и нощните обитатели на дърветата и много пътеки, всеки може да си намери своята пътека и да помечтае", каза Куршумова.

 

Рисунките върху коприна са предпочитани от художничката, която прави експерименти и с други техники на рисуване. Сред тях са линогравюра, като творбите бяха показани в изложба през юни, т.г. Увлечена е по котленските килими, на които посвети изложба, вдъхновена от мотива "Дървото на живота", както и книгата „Котленските килими – по-силни от времето”.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Снимки

Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"