» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"

23 August 2023 16:23, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 months ago, number of readings: 287
Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"

Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем", съобщи за БТА авторката Дора Куршумова.

 

Творбите са 28, техниката е батик върху коприна. "На всички е изобразена луната, сезоните и нощните обитатели на дърветата и много пътеки, всеки може да си намери своята пътека и да помечтае", каза Куршумова.

 

Рисунките върху коприна са предпочитани от художничката, която прави експерименти и с други техники на рисуване. Сред тях са линогравюра, като творбите бяха показани в изложба през юни, т.г. Увлечена е по котленските килими, на които посвети изложба, вдъхновена от мотива "Дървото на живота", както и книгата „Котленските килими – по-силни от времето”.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Photos

Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"Изложба от рисунки върху коприна е подредена в сливенската галерия "Седем"