Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD демонстрира как иновациите и партньорствата движат напред корпоративната отговорност

25 август 2023 09:11, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 328

— Енергийно ефективните, високопроизводителни продукти на AMD и задълбоченото сътрудничество помагат за решаването на най-важните глобални предизвикателства —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 24 август 2023 г. — AMD (NASDAQ: AMD) публикува днес своя годишен доклад за корпоративната отговорност (КО), описващ напредъка към целите, обхващащи екологичната устойчивост, дигиталното въздействие; отговорността към веригата за доставки, разнообразието и принадлежността. В продължение на 28 години AMD докладва за своите КО програми и инициативи и това е първият доклад на компанията, включващ екологични и социални данни от последните придобивания.

AMD проведе нова оценка на значимостта за околната среда, социалните отношения и управлението (ESG) през 2023 г., за да определи своите най-важни проблеми в корпоративната отговорност въз основа на потенциалното им въздействие върху бизнеса и потенциалното въздействие, което бизнесът има върху обществото и околната среда, известно като „двойнa значимост." Оценката потвърди съществуващите фокусни области, включително теми като енергийната ефективност на продукта, разнообразието, принадлежността и включването; отговорното снабдяване и правата на човека във веригата на доставки. Отговорният изкуствен интелект (AI) и използването на продуктите се появиха като нови проблеми със силно въздействие както върху AMD, така и върху обществото. AI е огромна възможност, която идва с уникални предизвикателства, и AMD се ангажира да работи с индустрията за иновации и внедряване на AI за добро, като същевременно намалява рисковете.

Основните акценти от тазгодишния доклад включват:

• Ускоряване на устойчивите изчислителни среди: Полупроводниците играят важна роля в глобалния отговор на климатичната криза, движейки напред критично важни изследвания и позволявайки реализацията на по-енергоефективни устройства. Тъй като търсенето на високопроизводителни изчислителни среди (HPC) се ускорява, консумацията на енергия на процесора е от решаващо значение. AMD дава приоритет на иновациите, които подобряват както производителността, така и устойчивостта на околната среда чрез целта си да осигури 30-кратно подобрение на енергийната ефективност в процесорите и ускорителите за AI-обучение и HPC до 2025 г. За 2023 г. AMD е на път да постигне 13,5-кратно подобрение спрямо базовата 2020 г., вземайки за пример конфигурация от четири AMD Instinct™ MI300A APU, които ще бъдат пуснати по-късно тази година.

• Намаляване на емисиите на парникови газове: AMD също има за цел да адресира проблемите с изменението на климата чрез намаляване на емисиите на парникови газове в своите операции и сътрудничество с директни доставчици и клиенти. През 2022 г. AMD постигна 19% намаление на преките и непреките емисии в сравнение с 2020 г. В съответствие с целите на AMD, 70% от директните производствени доставчици на компанията имат обществени цели за емисиите на парникови газове и 68% са произвели възобновяема енергия през 2022 г.

• Партньорство по цялата верига на стойността: AMD работи с доставчици и партньори, за да се справи с проблемите на екологичната устойчивост и правата на човека във веригата на стойността на полупроводниците като член-учредител на Semiconductor Climate Consortium и Responsible Business Alliance. През 2023 г. AMD завърши и първата си оценка на значимостта на правата на човека, за да подобри своята стратегия за правата на човека.

• Усъвършенстване на представителството и STEM образованието: AMD иска да отиде отвъд представителството, за да бъде лидер в сред компаниите за полупроводници без заводи, за приобщаване и развиване на недостатъчно представени таланти като жени на инженерни позиции. Важно е, че задържането на жени инженери остава силно в компанията и огромен процент от работещите в бранша твърдят, че AMD създава среда, в която хора с различен произход могат да успеят. AMD също така е ентусиазирана да даде възможност на следващото поколение иноватори и продължава да инвестира в STEM образование чрез партньорства с университети, K-12 преподаватели и организации с нестопанска цел.