Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 300 любители на къмпингуването събра първият в страната Auto Camp Fest край Сливен

28 август 2023 09:11, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 441
Над 300 любители на къмпингуването събра първият в страната Auto Camp Fest край Сливен

Над 300 любители на къмпингуването събра първият в страната Auto Camp Fest край Сливен, съобщиха от пресцентъра на общината.

 

На къмпинг „Оазис“ край града са разположени и могат да се видят последни модели палатки, мини каравани, къмпинг боксове, ремаркета – палатки и друго оборудване за къмпинг.

 

„Сливенският край има прекрасна природа и предлага много добри условия за къмпингуване. Затова е съвсем естествено, че организаторите са избрали Сливен за провеждането на първия къмпинг-фестивал в България, каза при откриването на фестивала кметът на Сливен Стефан Радев. Убеден съм, че любителите на този начин за отмора и забавление са хора, които пазят природата и се отнасят с голямо уважение към нея."

 

„Сливен е един от градовете с най-малко фини прахови частици и с голям процент оползотворени отпадъци, а все повече граждани се възползват от най-добрите технологии за пречистване на отпадъци. През 2018 година извоювахме приза най-зеленият град на България и се гордеем с тази награда“, допълни Стефан Радев.

 

Подобни събития се провеждат в Западна Европа от години, но в България се организира за първи път. Веселин Вълев, управител на Къмпинг БГ- организатор на фестивала, заяви, че Сливен има подходящи условия за къмпингуване. „Къмпинг „Оазис“ е с голямо пространство, много зеленина, близост до града, възможности за игри, музика, лагерен огън, спорт, риболов, планински преходи и забележителности в района, които ще посетим“, каза Вълев.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: община Сливен