Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава работата на Общината по възстановяване на всички спортни съоръжение в Сливен

02 септември 2023 08:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 8 месеца, брой четения: 278
Колодрум проект, Сливен

„Продължаваме да работим по подобряване на спортната инфраструктура. Целта ни е всички спортни съоръжения, които имаме в Сливен, да бъдат възстановени и да бъдат работещи“, това каза кметът Стефан Радев пред журналисти по време на откриването на учебната година в Спортно училище „Димитър Рохов“.

Той припомни, че вече успешно работи основно ремонтираният и пуснат в експлоатация покрит басейн в кв. „Сини камъни“, който се превърна в модерно съоръжение с много добра система за пречистване на водата. Функционира и обновената спортна зала „Асеновец“. Готов е проектът за ревитализация на Колодрума.

„Сега работим и по проекта за Военния стадион. Вече го представихме на лекоатлети в града и чухме тяхното мнение за детайлите по ремонта. Идеята е на първо време да се подмени покритието с изкуствена трева, за да може да се натоварва интензивно всеки ден. Разглеждахме варианти за настилката на пистата за бягане. Спираме се на тартан, който, макар и по-скъп, е по-лесен за поддръжка“, каза още Стефан Радев.

Проектът е възложен, изчистват се детайли и когато бъде приет, ще се премине към избор на изпълнител. Предвижда се още ремонт на съблекалните и на централната трибуна. За ремонта на Военния стадион са заложени средства в общинския бюджет.

„Доста време се надявахме на оперативните програми, но те закъсняха с две години и ще тръгват от сега нататък. Затова решихме да не чакаме и общината да инвестира в терена, за да може военният стадион да добие нов вид и да се използва от гражданите и любителите на спорта“, допълни кметът.

02.09.2023 г.