Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Самотният запад“ от Мартин Макдона е първото заглавие от новия сезон на Драматичен театър - Сливен

04 септември 2023 13:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 132
ДТ "Стефан Киров"

„Самотният запад“ от Мартин Макдона е първото заглавие от новия сезон на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен, съобщиха от културния институт. Режисьор на спектакъла е Венцислав Асенов, участват артистите Любомир Нейков, Димитър Марков, Ивайло Гандев и Наталия Георгиева, а репетициите започват на 6 септември.

 

„Самотният Запад“ на Макдона е сериозно заглавие, с любопитен провокативен текст, поставяно преди десетина години в „Театър 199“ от Владимир Люцканов, както и в Модерен театър. Сценограф на представлението е Теодор Киряков. Работата по сценичната пластика е поверена на Асен Асенов, известен български каскадьор, дублирал Силвестър Сталоун, преподавател в НСА по таекуондо. Премиерата се очаква в средата на октомври.

 

Сливенският драматичен театър „Стефан Киров“ посреща новия творчески сезон и с нови попълнения в трупата - Наталия Георгиева и Яна Димитрова, приети с кастинг, проведен на 25 август, в съревнования със 17 кандидати.

 

В началото на творческия сезон 2023/24 на Драматичния театър в Сливен след пандемията се завръща Есенният театрален салон. Тазгодишното му издание ще се състои между 13 и 30 октомври. В Сливен отново ще гостуват интересни, награждавани и високо оценявани на национално ниво заглавия.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА