» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев откри официално проект „Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре”

04 April 2011 15:08,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1387
снимка

На 4 април 2011г. в заседателната зала на областна администрация бе дадено началото на проект „Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре”.

На официалното откриване присъстваха зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев и ръководителят на проекта г-жа Таня Евтимова.

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев поздрави участниците и пожела успешен старт на проекта. „Винаги е приятно да се работи с млади хора. Надявам се когато проекта свърши и всеки от вас се прибере в своята родина да отнесете със себе си добри чувства от видяното и преживяното в Сливен и България” -каза при откриването заместник областният управител.

„Нека с вашата усмивка и вашите доброволчески инициативи да покажем на хората в Сливен, че света може да бъде хубав и всички млади хора да живеят щастливо и свободно в една обединена Европа”- с тези думи г-жа Таня Евтимова приветства участниците в проекта.

“Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре” е групов краткосрочен проект, с участие на 15 доброволци, от 4 страни /Италия -2 организации, Полша, Гърция и Турция/ за период от 1 месец. По време на своята доброволческа служба младежите ще живеят и работят в гр. Сливен. През своя проект те ще участват в дейности свързани с подготовката и провеждането на фестивал на младежкото творчество “Младостта на Сливен днес бъдеще на Европа утре” като се включат в неговото популяризиране, подготовка и реализиране на конкретни дейности, обобщаване на резултатите, обратна връзка с участниците и популяризиране на резултатите от проекта и програма та “Младежта в действие”. С участието си в проекта доброволците ще развитият своите творчески, организационни и езикови способности, ще работят в екип и ще създадат контакти с млади хора от Сливен и с младежката общност. Проектът им дава шанс да се запознаят с българската и европейската култура и традиции, с ежедневието и стремежите на младите българи и с дейността на младежки организации от Сливен, региона и Европа. Като цяло проектът ще даде тласък и подкрепа за развитие на инициативността и креативността на доброволците, за изграждане на чувство за европейско гражданство, солидарност и толерантност към различията

Проектът ще се реализира в периода 1 април до 30 април 2011 г и общата му стойност е 22 930.00 евро.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” по програма „Младежта в действие”, Дейност 2 – Доброволческа дейност.

Photos

снимкаснимкаснимка