» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 19.09.2023 г., вторник

19 September 2023 16:00, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 8 months ago, number of readings: 491
Сливен

Община Сливен напомня на водачите на моторни превозни средства и на пешеходците, че от 16 септември светофарите на „стъкленото“ кръстовище на бул. „Илинденско въстание“ в града работят на жълта мигаща светлина заради възникнало пътно-транспортно произшествие, в резултат на което бе пречупен един от светофарите.

На 27 септември в Центъра за обществена подкрепа на ул. „Баба Тонка“ №54 в Сливен от 11:00 часа ще се проведе пресконференция за приключването на дейностите по проекта за разкриването на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Сливен е сред общините в най-добро финансово състояние, отчете кметът Стефан Радев.

И през новата учебна година, Центърът за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен, организира безплатни уроци в „Занимания по интереси" за учениците от общината.

Сливенското село Бинкос се готви за традиционния си събор, който ще се състои на 23 септември, събота.

Сливенска област беше блокирана на две места от протестите на земеделците днес – на пътния възел "Петолъчката" и на главния път София – Бургас в района на Ямболската детелина.

На 20 септември министърът на отбраната Тодор Тагарев ще посети МБАЛ – Сливен към Военномедицинската академия, където ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на лечебното заведение.