Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев връчи почетен плакет на Военната болница в Сливен по случай бележитата 100-годишнина

21 септември 2023 09:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 278
Otlichie

Кметът Стефан Радев бе гост на тържественото награждаване на военнослужещи и цивилни служители от състава на военната болница в Сливен. Тази година лечебното заведение, което е част от структурата на Военномедицинска академия, чества 100-годишен юбилей. В приветствието си към началника на болницата полк. д-р Илиян Комитов, медицинските екипи, гости и приятели градоначалникът отбеляза, че за сливналии лечебното заведение е гордост и през изминалите сто години са много хората, допринесли за неговото развитие, утвърждаване като база за лечение. Той изрази задоволство, че днес лечебното заведение продължава да се обновява и развива.

„Една от болниците, гръбнак в системата на здравеопазването, не само в Сливен, а и в Югоизточна България. Заслужавате огромната ни благодарност за всичко, което сторихте по време на COVID-пандемията! Тогава Военна болница-Сливен се прояви като един от стожерите и надеждите за всички нас, че ще оцелеем и ще преминем през този ад. Дължим го на вас, които работихте и продължавате да работите тук. Огромно благодаря!“, заяви още кметът Стефан Радев. По случай юбилея и за принос в развитието на здравните грижи и здравеопазването в общината, той връчи почетен плакет на полк. д-р Комитов. Кметът подари икона на Св. Йоан Рилски на реновираното инфекциозно отделение към военната болница. Икона на инфекциозното отделение подари и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе сред официалните гости на награждаването.

На свой ред началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинската академия полк. д-р Илиян Комитов благодари за оказаната чест. Той изрази благодарност към ръководството на Военномедицинската академия за подкрепата и отличието, за работата и отговорното отношение на неговите колеги, на целия личен състав на болницата и медицинските пунктове във военните формирования.

„Всичките постигнати резултати в работата ни, не биха били възможни без най-важното – човешкия капитал. Благодаря за вашата отдаденост, човешко отношение, емпатия, професионализъм и компетентност!“, заяви още началникът на лечебното заведение.

Честването на бележитата годишнина започна с освещаване и откриване на ремонтираната сграда на отделението по инфекциозни болести към болницата. Събитието уважиха министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, зам.командирът на сухопътните войски генерал Николай Караиванов, директори на лечебни заведения и медицински екипи.

Сградата на инфекциозното отделение е построена през 1977 г. Обновяването й започва през 2020 г. Реновирането й е според най-съвременните стандарти за работа в инфекциозна среда, с нулеви вредни емисии за въздух и вода. Тя е сред малкото болнични структури в страната за лечение на инфекциозно болни, която осигурява максимален комфорт за пациентите и персонала.

Снимки

OtlichieOtlichieOtlichieOtlichieOtlichie